Farm House

 

perspective

This 1300-square-foot house near Ottawa evolved from another project, the Gatineau House, for which we had used some pre-fabricated wall panels. We wanted to experiment with these standard-sized panels and designed three versions of this home using the panel size as a measure. The resulting three versions – Shift, Box and Bar – were radically different. 

The key challenge with this project was to create efficient, interesting spaces from a pre-existing system. We also incorporated recycled materials including soy-based insulation and passive solar strategies to monitor heating and cooling in an environmentally friendly manner.

This house is an example of how willingness to experiment can lead to a smart, efficient, well-designed eco-residence.

 

Location: Ottawa, ON

diagram of shift, box, and bar configurations

 

building section
ground foor plan
exploded axonometric

 

perspective



 

 

Return to top