Cottingham Residence 

RELATED PROJECT : SCREEN FABRICATION

boy’s room

Cottingham Residence is project for a 3rd floor interior renovation of a Rosedale house. The interior volume of the third floor was maximized to provide space for two children’s bedrooms and bathroom. Thoroughly detailed, the baseboards are recessed into the wall; they give a minimal appearance to the walls that seem to fold across the different rooms. The white walls respond to reflections from the outside, and enhance quality of light in the space.
Based on traditional Islamic patterning, this wall-screen occupies the landing between DB Studio’s renovation of the 3rd floor and the remainder of the house. Made from patterned layers of translucent and sold acrylic, the screen’s reflective qualities act to visually connect the two floors and bring out tonality and depth across two thin layers of sheet material.

Location: Toronto, ON
Photography: Scott Norsworthy

 

girl’s room

 

 

Interior of Third Floor

 

3rd floor bathroom
 

 

wall screen 

 

 

 

 

Return to top